Balatoni hétvége

Május 7-én az Egyesületünk Tihanyban tartott bemutatót a Kecskeköröm Ünnep keretében, ami Tihany szezonnyitó rendezvénye. Szerencsénkre az idő nagyon kellemes volt, bár néha erősen fújt a szél, ezt már nem élveztem annyira (a hallókészüléket vagy cochleáris implantátumot viselő sorstársaim pontosan tudják, hogy a mikrofonba fújó szél milyen hangos és zavaró lehet).

Kuku viselkedésével igazán elégedett lehettem! Szinte tudomást se vett a rengeteg játéklehetőségről (az emberek, az idegen kutyák, sőt a lovak se érdekelték). Oszi, Cooper és Borka fürödhetett, labdázhatott a Belső-tó partján, Kuku fegyelmezési gyakorlat részeként nem. Ekkor láttam rajta, hogy szomorú és nehezebben dolgozza fel ezt a helyzetet (fájdalmas szemekkel nézett rám, a többi négylábúra pedig irigykedve). Ekkor megígértem neki, hogy másnap első dolgunk a Balaton meglátogatása lesz, amire végül nem került sor, mert sajnos egésznap zuhogott az eső.

Ricsiék ismét nagy sikert arattak az előadásukon, utána Ricsivel (és természetesen Kukuval) a kutyaszépségverseny zsűritagjaként 1-5-ig pontozhattam a vállalkozó szellemű ebeket és felvezető gazdájukat. Mindenféle fajta kutyussal be lehetett nevezni, még a keverékeket se részesítették negatív diszkriminációban. Kicsit féltem attól, hogy Kuku a versenyzők felvonulása közben úgy dönt, hogy ő már nem akar többet a háttérben maradni, és látványosan labdázni vagy birkózni hívja a potenciális játszótársait. Nagy büszkeségemre Kuku végig nyugodtan feküdt mögöttem, és láthatóan semmi rosszaságon nem törte a fejét. Biztos érezte a rendkívül előkelő szerepét, elvégre nem mindennap zsűrizhet az ember barátja!

(Ugye milyen jól sikerültek ezek a csoportképek? Nekem különösen tetszenek a festői táj miatt!)

This entry was posted in Kuku. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *