Egyesületünk

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet (NEO MSKKE) egy hallás-, látás-, mozgássérült-segítőkutya gazdákból álló, nagy álmokkal teli kis baráti társaság alapította 2011-ben. Mi magunk is meglepődtünk, amikor rövid idő alatt több sorstársunk és mások érdeklődését is felkeltette tevékenységünk: immár 50 önkéntes segíti aktívan az Egyesület működését. Munkatársaink nagy része érintett, négylábú segítőtárssal rendelkező szakember (pl. habilitációs kutyakiképző, gyógypedagógus- szociológus, pszichológus).

A NEO MSKKE egyik fő célja a fogyatékossággal élő emberek érdekképviselete és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal (pl. hallássérült-segítő, mozgássérült-segítő, rohamjelző, személyi segítő, terápiás kutya). 

A NEO MSKKE másik küldetése a széleskörű társadalmi szemléletformálás segítőkutyák bevonásával: az interaktív programjaink célja nemcsak a fogyatékos személyek mindennapjainak megismertetésével az integráció és esélyegyenlőség előmozdítása, hanem az „ép” gyermekek és felnőttek szociális készségének fejlesztése (pl. segítőkészség, empátia, együttműködő készség), továbbá személyiség- és közösségfejlesztés.

A csapatunk

2012-ben

2017-ben

További információk a honlapunkon és a facebook-on találhatók.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *