Segítőkutyák a Szigeten!

Kuku bulizni megy! Minden ott kezdődött, hogy az Egyesület lehetőséget kapott arra, hogy a Sziget Fesztiválon mutassa be a segítőkutyák tudását és gazdájuk mindennapjait. Pénteken és szombaton (augusztus 10-11.) 12 órától estig láthatjátok az Ability Parkban a négylábú „partyarcokat”, szombaton 15 órától meg a Civil Szigeten fogják szórakoztatni a közönséget (kb. 30-40 perces bemutatót tartunk). A pontos programot itt tudjátok megnézni: Ability Park, Civil Sziget .

Mi már izgatottan készülünk! Kukunak a legnagyobb kihívás, a koncertek alatt, a hangok jelzése lesz – ebből a szempontból például a mozgássérült-segítő kutyáknak könnyebb dolguk lesz. A lakásban – tekintettel a szomszédokra és a családtagokra – rockzenét maximális hangerővel mégse bömböltethetek a gyakorlás kedvéért, ezért más módszert találtunk ki. Megfordult a kocka, ezúttal „normális” viszonyok között (otthon, utcán, bevásárlóközpontban) kellett az egyre halkabban csörgő telefonra figyelnie Kukunak. Addig-addig vettem le fokozatosan a hangerőt, amíg csupán a rezgés neszét érzékelhette.

A múlt hétvégén hatalmas szélvihar volt, borzalmasan dörgött az ég, dió nagyságú jég esett. Kihasználva, hogy Kuku egyáltalán nem fél a vihartól, gyorsan megkértem valakit, hogy hívjon fel. Kuku most is minden további nélkül jelezte a lehalkított telefont. Remélem, hogy a Szigeten is ilyen ügyes lesz!

Gyertek Ti is, nézzetek meg minket! Várunk! 🙂

This entry was posted in Kuku. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *